We schrijven het jaar 2002. "Vlaanderen, van m'n broer Willem, was benaderd om op de Schaatsbaan op de Beestenmarkt de horeca te exploiteren. Dat heb ik toen voor hem geregeld. Een leuke klus. Van daaruit ben ik, in 2003, met mijn cateringbedrijf begonnen".
Een cateringbedrijf, geeft hij kort maar hevig college, werkt 'in principe altijd op locatie'. En het gaat om 'gastvrijheid'. "Dat moet je uitstralen in je doen en laten". Lacht: "Je moet je eigenlijk beter voordoen dan je bent". Wat het ietwat ingewikkelder maakt: "Potentiële klanten komen niet bij je op de zaak. Je moet je waarmaken op de partij zelf". Klanten werven, ze over de streep trekken, het is vooral een kwestie van zien en erin geloven. Dus van presentatie. "Ik heb m'n personenauto verkocht en ingeruild voor een bus. Die heb ik mooi laten beletteren. Ik heb mooi briefpapier laten ontwerpen en een mooie internetsite. En zo ben ik de boer op gegaan. Zo van: Dit ben ik en dit kan ik. In het begin deed ik het alleen, met uiteraard een chefkok voor de bereiding van het eten en met, waar nodig, oproepkrachten". Hij begon 'vanuit huis'. En hij waakte ervoor een te grote broek aan te trekken. "Ik heb de benedenverdieping van m'n huis leeg gemaakt. Ik heb de spullen aangeschaft die ik echt nodig had: sta- en buffettafels, servies, bestek, glaswerk. Maar, bijvoorbeeld, nog geen stoelen, want die kon ik huren. Die heb ik pas in een later stadium aangeschaft". Het bedrijf 'groeide uit de klauw', zoals hij het plastisch formuleert. Ofwel: van huis uit werken werd hoe langer hoe onhandiger. "Medio 2005 heb ik Verhuurbedrijf Bayens overgenomen. Daar huurde ik al spullen. De eigenaar was het een beetje zat, toen ik het had overgenomen had ik in één klap alle spullen die ik voor de catering nodig had. Ik zat toen aan de Lindelaan, in een echt volkswijkje. Maar ook daar groeide ik in een jaar of twee uit. Bovendien: de Bomenwijk zou gesloopt worden, ik ben maar 's rond gaan kijken. En zo ben ik in Ypenburg terecht gekomen. Op de Brasserskade, maar het valt onder Den Haag".
Het was niet alleen zaak een leuk klantenbestand op te bouwen, hij moest ook op zoek naar aantrekkelijke locaties waar hij met z'n partijen terecht kon. "Ik ben heel brutaal naar Panorama Mesdag gestapt. Daar kenden ze me van de tijd dat ik voor Martinair en Taat en De Regt werkte. Ze gunden me gelijk een partij. Panorama Mesdag is nog steeds een heel goeie partner, daar ben ik echt de huiscateraar". En dan gaat het niet om zo maar feestjes, nee, 'dat zijn recepties en zo voor de top van ministeries en voor bijvoorbeeld de Raad van Bestuur van Shell. We doen daar alles". Hij noemt met kennelijk genoegen hoogtepunten en huzarenstukjes uit zijn catering-oeuvre. "Het 75-jarig bestaan van Dalsem Kassenbouw, bijvoorbeeld. Een personeelsfeest van Ikea, voor 1500 man. Een parkeergarage die we hadden omgetoverd tot feestruimte. Ja, dat zijn unieke evenementen, als ik eraan terugdenk". Hij geniet ook als hij voorbeelden noemt van prachtlocaties waar hij regelmatig aan de slag is, zoals de Grote Kerk in Den Haag, de Anton Philipszaal en het Lucent Dans Theater, ook in Den Haag. Maar als hij zelf mag kiezen, weet hij het wel: "De Van de Mandelezaal, in Museum Het Prinsenhof. Schitterend".
Een eigen bedrijf van de grond tillen, dat gaat wat makkelijker als je jou goedgezinde relaties en connecties hebt die je het o zo broodnodige duwtje in de rug willen geven. Overgaag had wat dat betreft geen klagen. "In 2004 stond Wim Zegwaard met zijn Stal Zegwaard op de Miljonairs Fair. Hij stond daar met een stand voor Falabella-paardjes". Voor de liefhebber, en na enig gegoogle: 'Het Falabella-paard is een uniek en zeldzaam paardenras, met een schofthoogte van tussen de 76 en 83 centimeter. Het mag geen pony worden genoemd, want het is in alles een paard, maar dan in verkleinde vorm. Het is genoemd naar de familie die dit paardje fokte'. Hoe het ook zij: "Mij werd gevraagd of ik daar de catering wilde verzorgen. Dat leidde er weer toe dat ik contact kreeg met de standhouders van Harley Davidson en van Anemone Paardentrailers en Vrachtwagens. Dat is natuurlijk wel mooi, als je op zo'n topevenement mag cateren en zulke opstapjes hebt".